Open View Consult | 3xO in het VMBO
21899
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21899,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

3xO in het VMBO

 

Techniek is interessant, vernieuwend en gewoon een mooi vak (ook voor meisjes)! Sinds 2011 werk ik samen met BDF Advies en een groep van zo’n 15 vmbo-scholen aan de ontwikkeling en invoering van twee nieuwe vakken voor de theoretische leerweg van het vmbo: Informatietechnologie en TechniekMavo. Deze vakken stimuleren de belangstelling van leerlingen voor techniek. De vakken hebben een activerende didactiek, projectonderwijs en zijn gebaseerd op de aanpak die we 3XO noemen. Leerlingen leren belangrijke 21e-eeuwse vaardigheden op het gebied van Ontwerpen, Onderzoek en Ondernemen (3xO).

 

Momenteel begeleid ik een aantal vmbo-scholen in de regio’s Utrecht en Noord-Holland bij de implementatie van deze nieuwe programma’s. Ik train docenten in het didactisch model van de nieuwe programma’s, het ontwikkelen van leermiddelen en het begeleiden en beoordelen van leerlingen. Daarnaast help ik de scholen bij het ontwikkelen van hun eigen vakleerplannen en de implementatie van de nieuwe programma’s op hun school.