Open View Consult | De praktijk van de herziene kwalificaties
21900
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21900,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

De praktijk van de herziene kwalificaties

 

In 2016 is de herziene kwalificatiestructuur van het mbo een feit. Vanaf 1 augustus 2016 bieden alle mbo-scholen onderwijs aan op basis van herziene kwalificatiedossiers en keuzedelen. Door deze nieuwe structuur kunnen studenten bijvoorbeeld makkelijker verbreden, verdiepen en zich voorbereiden op doorstroom naar werk of het HBO. Een verandering met een behoorlijke impact!

 

Het Grafisch Lyceum heeft mij in 2015 gevraagd om de opleidingsteams te begeleiden bij de implementatie van de herziening. Ik heb de teams tot en met begin 2016 geholpen bij de vertaling van de herziene kwalificatiestructuur naar de praktijk (inclusief de keuzedelen).

 

Daarnaast heb ik de opleidingen Interactieve Vormgeving, Grafische Vormgeving en Gaming geholpen bij het ontwikkelen van een ontwerp voor een driejarige opleiding Mediavormgeving (met behoud van specialistische opleidingsrichtingen). In het najaar van 2016 train ik een groep docenten in het aanvragen en ontwikkelen van keuzedelen.

In diezelfde periode begeleid ik docenten van de opleidingen Mediamanagement en Mediavormgeving bij het ontwikkelen van examens, onder andere voor een aantal keuzedelen.