Open View Consult | Momenteel ben ik bezig met..
21790
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21790,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Momenteel ben ik bezig met..

Op dit moment begeleidt Open View Consult het Creative College in Amersfoort (onderdeel van ROC Midden Nederland) bij een herontwerp van het loopbaanoriëntatie en –begeleidingsprogramma (LOB). Samen met docenten heeft Open View in een aantal studiedagen een visie op LOB geformuleerd, bedacht welke activiteiten binnenkort al uitgevoerd kunnen worden en een eerste ontwerp van een ondersteunende LOB leerlijn ontwikkeld. Docenten werken momenteel aan de invulling van het eerste leerjaar van deze ondersteunende leerlijn.

 

Daarnaast voert Open View namens de MBO Raad een onderzoek uit naar de manier waarop MBO scholen met opleidingen procestechniek en algemene operationele techniek hun examinering uitvoeren. De scholen willen een duidelijker beeld krijgen van de huidige stand van zaken en onderzoeken of er voldoende basis is voor een gemeenschappelijk examenaanbod.

Ook onderzoekt Open View momenteel in opdracht van de MBO Raad de borging van de kwaliteit van examens binnen de laboratoriumtechniek. Andere activiteiten binnen deze opdracht zijn: het begeleiden van een werkgroep bij de ontwikkeling van een gemeenschappelijk format voor een exameninstrument en het opstellen van een handreiking voor examineren in de beroepspraktijk.

 

Tenslotte begeleidt Open View een groep scholen in Hilversum, Amersfoort, Vechtstede en Huizen bij de implementatie van het nieuwe vmbo vak ITTL (Informatietechnologie voor de Theoretische Leerweg). Meer informatie over dit nieuwe programma vindt u bij ‘3xO in het VMBO

Opdrachtgevers

Creative College (ROC Midden Nederland), MBO Raad

Partners

ISEO Consult en BDF Advies