Open View Consult | Visie creatief en grafisch MBO
21889
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21889,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Visie creatief en grafisch MBO

 

In 2015 hielp ik het Grafisch Lyceum Utrecht bij het ontwikkelen van een nieuwe onderwijsvisie. Een groep docenten, teamleiders en externe stakeholders nam deel aan een Personal Learning Network (PLU). In deze PLU formuleerden alle betrokkenen met elkaar een nieuwe onderwijsvisie. Ook bepaalden de leden op welke manier ze vanuit hun eigen expertise een bijdrage willen leveren aan het realiseren van de nieuwe onderwijsvisie.

 

Ik organiseerde vier teach-in’s waarin inspirerende sprekers de deelnemers hebben aangezet tot actie. Dit alles heeft geleid tot een nieuwe visie voor persoonsgericht, toekomstgericht en praktijkgericht onderwijs.

 

Ik ontwikkelde de aanpak, begeleidde de bijeenkomsten en zorgde voor de basisteksten voor de nieuwe onderwijsvisie. Ook heb ik een onderwerpmatrix gemaakt om de visie te vertalen naar wat dit concreet betekent voor het gedrag van de docent.