Open View Consult | Talent Opleiding Techniek
21892
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21892,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Talent Opleiding Techniek

Tot 2015 heb ik, samen met BDF Advies, zes scholen begeleid bij het ontwikkelen van een negenjarige doorlopende leerroute Middenkader Engineering. Deze Talent Opleiding Techniek (TOT) is er voor gemotiveerde kader-, mavo-, of havoleerlingen met interesse in techniek. In negen jaar tijd kunnen deze leerlingen een vmbo-diploma (theoretische leerweg), een mbo-diploma op niveau 4 van het ROC Da Vinci College én een hbo-diploma van Hogeschool Rotterdam halen.

 

De TOT is een best practice geworden en is volgens Het Platform Beroepsonderwijs één van de beste doorlopende leerroutes in Nederland. Daarnaast heeft de TOT de VO scholen en het ROC Da Vinci College meer instroom opgeleverd!

 

Ik werkte mee aan aan de conceptontwikkeling van de TOT, het opstellen van het leerplankader, begeleidde verschillende werkgroepen en hielp de scholen bij de implementatie van de doorlopende leerroute.

Bewijs

De TOT behoort tot de 12 beste vernieuwingen in het beroepsonderwijs. Bekijk de publicatie (pag. 17)