Open View Consult | Examineren in de praktijk: Hout & Meubel
21902
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21902,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Examineren in de praktijk: Hout & Meubel

 

Ook het onderwijscluster Hout en Meubel ondervindt knelpunten bij de uitvoering van de examens in de beroepspraktijk en wil de samenwerking binnen de onderwijsinstellingen op het gebied van examinering structureler vormgeven. De MBO Raad vroeg me om ook deze scholen te begeleiden bij het formuleren van gemeenschappelijke uitgangspunten voor het examineren in de beroepspraktijk.

 

Het resultaat van dit project is o.a. één gemeenschappelijk document met collectieve afspraken voor het examineren in de praktijk, voor het borgen van de deskundigheid van de praktijkbeoordelaar en voor het construeren en vaststellen van examens. Een ander resultaat is een profiel voor de praktijkbeoordelaar. Op basis van het profiel heb ik samen met een werkgroep een voorstel voor een online leeromgeving voor praktijkbeoordelaars ontwikkeld. In het najaar van 2016 besluit het onderwijscluster of ze deze online leeromgeving wil realiseren.

Testimonial

"Muriel is een projectleider die goed luistert naar de wensen van de opdrachtgever én naar die van de scholen. Zij weet de juiste balans te vinden waardoor bij alle betrokkenen in interactie draagvlak ontstaat. " Sabine Mul, beleidsadviseur Techniek en Gebouwde Omgeving (MBO Raad)

Publicatie

In deze publicatie staan de collectieve afspraken die de scholen in het onderwijscluster met elkaar gemaakt hebben om een (meer) vergelijkbare manier van examineren in de beroepspraktijk te realiseren. Bekijk publicatie